Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Halmetille ja Stafsulalle jatkosopimukset – kausi käynnistyy Ilves FS:n vieraana

Tänään on päivä, kun Tervarit aloittaa liigakauden 2018-2019 vuoden Ykkösen taipaleen jälkeen. Tuleva liigakausi on oululaisten 18.kausi pääsarjassa. Viime kaudella Tervarit voitti Futsal-Ykkösen ennen JoSePaa ja nousi takaisin Futsal-Liigaan. Kahdeksaantoista kauteen on sisältynyt laskuja ja nousuja sekä muutama mitali, joista kirkkaimpana kauden 2013-2014 hopeamitali.

Tervarit aloitti aamulla matkansa kohti Tamperetta, jossa joukkue kohtaa kello 16 alkavassa ottelussa Ilves Futsalin Kaupin liikuntakeskuksessa. Oululaiset saivat eilen iloisia uutisia, kun Tervarien tehopelaajiin jo aina 2000-luvun alkuvuosilta lukeutunut Dritan Stafsula jatkaa uraansa punamustassa paidassa alkavalla liigakaudella.

”En vain pysty lopettamaan futsalia, tämä on niin hauskaa” totesi Tani tuttu pilke silmäkulmassaan seuran mediaosaajille.

Liigakauden alla nimensä jatkosopimukseen piirsi 40-vuotispäiviä syksyllä viettänyt Tervari-ikoni Heikki Halmet. Seurayhteistyön puolella uutisoitiin eilen yhteistyöstä ja pelaajapolun luomisesta Haukiputaan Pallon ja pudasjärveläisen FC Kurenpoikien kanssa. Asiasta tarkemmin kotisivuiltamme löytyvässä uutisessa.

Tervareiden joukkue on tulevalla kaudella sopiva sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Joukkue sai arvokasta liigakokemusta Kemistä siirtyneen kolmikon Jokinen-Junkkari-Kokkila – kolmikon myötä ja tämän lisäksi kokeneet viime vuosien tehomiehet Stafsula-Vandell-Väinälä solmivat jatkosopimuksen oululaisten kanssa. Tulevalla kaudella läpimurtoa liigaan odotetaan viime kaudella hyvin Ykkösessä esiintyneeltä Sampo Lastuvirralta. Viime vuonna debyytin tehnyt nuori Ville Niskala on armeijassa alkukauden ajan, mutta kevätkaudella Niskala pääsee enemmän joukkueen mukaan.

Tervarien pelaajisto on seuraava kaudella 2018-2019:

Maalivahdit
Juho Keskinen
Matti Sivonen

Kenttäpelaajat:
Niko Isola
Heikki Halmet
Henri Heikkinen
Paavo Jokinen
Niko Junkkari
Jani Kokkila
Sampo Lastuvirta
Teemu Mattila
Ville Niskala
Dritan Stafsula
Iiro Vandell
Juho Väinälä

Punamustien harjoituskausi on sujunut hyvissä merkeissä harjoitteluun sitoutuneen joukkueen kanssa. Yhteisharjoituksen ovat pyörineet elokuun puolivälistä alkaen ja joukkue on pelannut mukavan harjoituspelejä kauden alla, joissa se on kohdannut vastustajia Futsal-liigasta aina Pohjois-Suomen Kakkosen joukkueisiin. Harjoitusottelussa on hiottu ja kokeiltu eri asioita tulevaa kautta ajatellen, joten lopputulokset ovat olleet toissijaisia.

Tervareiden tavoitteena on tulevalla sijoitus joka takaa suoran paikan pudotuspeleihin.

Tamperelaiset ovat aloittaneet oman liigakautensa viime viikonloppuna, kun he pelasivat vieraissa GFT:a vastaan. Espoolaiset olivat ottelussa tamperelaisia edellä ja korjasivat ottelusta 7-2 voiton. Ottelussa tamperelaisten pelaajavalmentaja Antti Teittinen sai punaisen kortin, joten häntä ei nähdä tänään Ilveksen paidassa kentän puolella. Ilves on pelannut kauden alla harjoitusotteluita Liiga ja Ykkösten joukkueita vastaan joista se on voittanut neljä ja hävinnyt saman verran.

Ilveksen pelaajisto on viime vuosien aikana uusiutunut. Yksi joukkueen maalivahdeista on oululaisille tuttu Akseli Syrjälä, joka pelasi osan viime kautta oululaisten paidassa ennen siirtymistä Tampereelle opiskeluiden vuoksi. Kokeneista pelaajista oululaisille tuttuja ovat maalitykki Tomi Lahtinen, J-P Torvinen ja brassivahvistus Rafa. Kokemuksen lisäksi Ilveksessä on runsaasti nuoria pelaajia, joita he ovat tuonut systemaattisesti mukaan liigakentille viimeisten vuosien aikana. Näistä yksi seurattava on tänään 21-vuotias Lassi Lintula, joka tulee nykyisellä kehityskäyrällään olemaan iso pelaaja Futsal-liigassa. Joukkueen valmennuksesta vastaavat viime kauden tapaan Antti Teittinen ja J-P Torvinen. Tamperelaisten kauden tavoite on olla vahvimmillaan keväällä, kun pelataan isoimmat ottelut.

Kello 16 Kauppi Sport Centerissä käynnistyvää ottelua voi seurata suorana nettilähetyksenä Futsal-Liiga.tv:n kautta osoitteessa: https://www.futsal-liiga.tv/

Kommentit