Uutinen

Ouluhallin palloilusali

GFT ei antanut Tervareiden yllättää

Oululaiset lähtivät kirkastamaan pelillistä otetta eilisen Sovolle kärsityn ottelun jälkeen. Teemu Pähtilä oli kärsinyt pelikieltonsa ja oli mukana kokoonpanossa tuomassa tuoreita jalkoja. Kotijoukkue GFT lähti voitokkaan Kemi-kamppailun hakemaan myös lisäpisteitä parhaalla kokoonpanolla. Tervareiden maalissa pelasi eilisen tapaan Teemu Keskinen ja kotijoukkueen maalia vartioi Sampo Kaukonen.

Ottelu käynnistyi tasaisesti ja ensimmäinen jakso oli Tervareilta pirteä. Heikki Halmet kolisutteli tolppaa vastahyökkäyksestä ensi minuuteilla, mutta pallo jatkoi matkaansa yli päätyrajan. Punamustat pelasivat oman päänsä tarkasti ja uhrautuvasti ollen pallon edessä. GFT:n paras paikka ensimmäisellä kymmenminuuttisella tuli Miika Hosiolle, kun hän laukoi hyvästä paikasta Panu Aution vapaapotkun jälkeen Keskisen torjuessa yrityksen. Paine siirtyi enemmän kohti Tervareiden päätyä ensimmäisen jakson edetessä pallonhallinnan ollessa pääasiassa kotijoukkueelle. Avausmaali nähtiin 15.minuutilla, kun Panu Autio löysi syötöllään Alyson Soaresin keskikaistalla eivätkä kaksi hänen kintereillään ollutta puolustajaa ehtineet pysäyttää häntä ja pallo meni Keskisen alta verkkoon. Maalin jälkeen Keskisellä riitti edelleen töitä, mutta hän oli hyökkääjiä etevämpi eikä lisämaaleja nähty. Vajaa minuutti ennen taukoa Adrian Rizvani tasoitti ottelun pienestä kulmasta lähteneellä laukauksella. Esityön maaliin teki tuttu tutkapari Dritan Stafsula. Ensimmäisen jakson aikana Tervarit olivat mukana pelissä ja jakso olikin tasainen, vaikka toisella kymmenminuuttisella pallonhallinta oli pääasiallisesti GFT:lla Tervareiden ottaessa tarkkaan kotijoukkueen yritykset. Tervarit haki omia paikkojaan nostelemalla pitkää palloa pivotille ja välillä rakentamalla alhaalta asti pitkiä hyökkäyksiä.

Toinen jakso eteni tasalukemissa hienoisessa kotijoukkueen hallinnassa ja he saivat aikaan vaarallisimmat paikat poikittaissyöttöjen jälkeen, mutta Teemu Keskinen pystyi peittämään yritykset. Huomionarvoista sunnuntaina oli myös puolustavien pelaajien suuri määrä blokattuja GFT:n laukauksia. Timo Lumivaara oli lähellä maalintekoa ja hän kolisutteli jakson alkupuolella Tervarimaalin tolppia onnen ollessa kuitenkin vieraiden puolella. Omiin hyökkäyksiin lähtö oli Tervareille selkeästi vaikeampaa kuin ensimmäisellä jaksolla ja ne tyssäsivät pääasiallisesti lyhyeen. 25.minuutilla Tervarit eivät enää pystyneet varjelemaan maaliaan vaikka Iiro Vandell pysäyttikin kertaalleen pallon jo maaliviivalta. Miika Hosion maali vei kotijoukkueen 2-1 johtoon. Johtomalin jälkeen Rizvanilla oli paikka tasoittaa, kun Stafsula katkaisi GFT:n hyökkäyksen ja oululaiset iskivät nopeasti. Sampo Kaukonen torjui kuitenkin varmasti Adin yrityksen. Tervarit aktivoitui jäädessään tappiolla ja haki nopeilla vastahyökkäyksillä tasoitusta valitettavasti ilman tulosta. Ratkaisun hetkiä nähtiin Juniorin hankkiessa itselleen ulosajon kahdella nopealla keltaisella kortilla puolen tunnin kohdalla. Seuranneesta vapaapotkusta Panu Autio upotti painavan laukauksensa Tervarimaaliin pelin ollessa 3-1. Samalla Tervarit otti käyttöönsä viidennen kenttäpelaajan Keskisen siirtyessä penkille. Paras paikka tuli Dritan Stafsulalle, mutta Kaukonen peitti hyvin yrityksen. Toisessa päässä Panu Autio käytti oman paikkansa ja peli oli jo 4-1. Toivoa toi Rizvanin iltapäivän toinen maali 34.minuutilla, joka toi Tervarit kahden maalin päähän. Maali oli Rizvanin liigauran 199.osuma, joten seuraava maali on Futsal-liigan kaikkien aikojen maalikuninkaan 200. Kavennus oli lähellä, mutta totuuden nimissä myös kotijoukkue oli ratkaista ottelut turhan pallon siirtelyn estäessä lisämaalit. Ottelu ratkesi viimeistään 37.minuutilla Teemu Arvolan maaliin ja loppulukemat 6-2 viimeisteli tyhjiin omalta kenttäpuoliskolta Miika Hosio.

Tervareiden parhaana palkittiin kahden maalin Rizvani ja kotijoukkueen palkinnon sai myös kaksi maalia viimeistellyt Panu Autio. Vieraskiertue ei tuonut Tervareille kaivattuja lisäpisteitä, joten oululaiset säilyvät viidellä pisteellään sarjan viimeisenä. Tappio oli oululaisilla kuudes perättäinen. GFT otti viikonlopusta kaksi voittoa ja nousi niiden avulla 26 pisteeseen sijalle kuusi. Tervareiden pelit jatkuvat kotisalissa kahden viikon päästä lauantaina kello 19 paikallisottelussa Sieviä vastaan.

Kommentit