Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Futsal-Liigan kausiennakko: Osa 2

Liigaennakon toinen osa käsittelee viime kaudella sarjassa sijoille 7.-11. sijoittuneita joukkueita sekä sarjanousija PJK Pirkkalaa.

Tervarit sijoittui viime kaudella runkosarjassa sijalle 7. ja kausi oli äärimmäisen haastava. Puolivälierissä tie nousi vastaan Someron Voimaa vastaan otteluvoiton 1-2. Tuplaviikonloppuun valmistautuvat Tervarit lähtevät kauteen pelaajavalmentaja Adrian Rizvanin komennossa. Kokeneista pelaajista jatkavat tulevallakin kaudella maalivahti Juho Keskinen, Heikki Halmet ja Dritan Stafsula. Menetyksiä ovat Juho Väinälän siirtyminen Sieviin ja loistokauden viime kaudella tolppien välissä pelanneen Lari Honkasen siirto FC Kemiin. Kuluneella viikolla Tervarit pelasi harjoituskauden ainoan ottelunsa farmiseura MBKU:a vastaan. Mukana oli vielä sopimuksettomia pelaajia, mutta ottelu tarjosi tärkeää tuntumaa ennen viikonlopun otteluita. Joukkue on treenannut yhdessä kuukauden päivät tulevaa kautta silmälläpitäen. Manageri Jussi Törmä on koonnut joukkuetta viime hetkiin, joten pelaajatilanne elää vielä ennen sarja-avausta.

Vaasalaiset Ruutupaidat tekivät viime kauden lopulla uskomattoman nousun sarjan viimeiseltä paikalta pudotuspeleihin viimeisillä hetkillä maalieron turvin. Pudotuspeleissä mestari Sievi oli liian kova vastus ja Ruutupaitojen ensimmäinen kausi pitkästä aikaa Futsal-liigassa päättyi 8.sijaan. Valmennuksesta vastaa Tomislav Krstevski ja pelaajiston suhteen vaasalaiset ovat kykeneet pitämään rungon lähes samanlaisena kuin viime kaudella. Joukkueessa jatkavat muun muassa tehokolmikko Lauri Karri, Aapo Autio ja Matias Träskbäck sekä tietysti legenda Jan-Christian Westermark. Maalivahtina jatkaa Sievi FS:n mukana kokemusta europeleistä hankkinut Iiro Auvinen. Kautensa vaasalaiset aloittivat lupaavasti haastamallaa KaDyn kotisalissaan, mutta taipumalla loppuhetkillä 3-4 lukemin.

FC Kemi teki ensiesiintymisensä viime kaudella liigassa sijoittuen sijalle 9. ja jääden pudotuspelien ulkopuolelle dramaattisen vaiheiden jälkeen maalieron turvin. FC Kemi on tehnyt useamman vuoden ajan pohjatyötä edustusjoukkueen sekä junioritoiminnan osalta ja kehittänyt pelaajia liigatasolle tätä kautta. He ovat lisäksi osallistuneet nuorten SM-sarjaan omalla joukkueillaan saavuttaen mitalisijoja. Valmentajina jatkavat tulevallakin kaudella kaksikko Kalle Huusko-Markku Kalermo. Joukkue kävi loppukesän aikana pelaamassa Kroatiassa kansainvälisiä otteluita Futsal Week-turnauksessa. Viime kaudella kemiläiset olivat kovia kotonaan, mutta vieraissa ja ylipäätään ottelun loppuhetkillä menetti turhan paljon pisteitä. Pelaajisto on pysynyt hyvin kasassa viime kaudesta, mutta Joona Vetelin poissaolo ainakin alkukaudesta tullee näkymään Kemin otteissa. Kemi lähtee sarjaan nuorella joukkueella, mutta joukkueessa on myös runsaasti kokemusta Keijo Huuskon muodossa. Joukkueessa jatkaa Tervareistakin tuttu Jani Kokkila ja Ville Uimaniemi. Uusina pelaajina Kemissä aloittavalla tällä kaudella maalivahdit Lari Honkanen Tervareista ja Marko Pirnes Sievistä. Kemi aloittaa kautensa lauantaina Leijona Futsalia vastaan kotikentällään.

PP-70 aloittaa kolmannen kauden Futsal-liigassa, jossa tamperalaiset säilyttivät viime kaudella paikkansa karsintojen kautta. Karsinnoissa kaatui PS Villa värikkäiden vaiheiden jälkeen. Janne Malmi aloittaa tällä kaudella joukkueen päävalmentajana apunaan Pasi Hovi, Jarkko Jousmäki ja Jussi Ahokas. Kesän aikana PP-70 menetti kenties suuremman tähtensä Sergei Korsunovin Kampuksen Dynamoon ja Simo Martiskainen palasi takaisin Ilvekseen vuoden tauon jälkeen. Menetystä on paikkailtu solmimalla sopimukset Ilves Akatemiasta saapuville Mikko Ala-Hakunille ja Mauno Sirenille sekä jalkapallopuolella seuran värejä kantaville Tommi Puronaholle ja Pyry Haanpäälle. Tärkeitä jatkajia ovat myös Intalan veljekset Jere ja Tero. PP-70 on solminut farmiyhteistyösopimuksen Ilves-Kissojen kanssa, josta se mahdollisesti saa lisäapuja tulevalla kaudella.

Futsal-piireissä jo ilmiöksi noussut Liikunnan Riemu säilytti myös paikkansa liigassa karsintojen kautta, jossa se löi Ilves Akatemian. Kausi oli hankala Jyväskylän liikuntatieteellisen tiedekunnan opiskelijoista koostuvalle Riemulle ja kauden ainoita valopilkkuja oli Riemu-näkökulmasta riemukas derby-voitto paikallisvastustaja KaDysta viime hetkillä. Valmentaja Eemeli Jokinen siirtyi Espooseen kauden jälkeen ja joukkueen otti komentoonsa pelaajavalmentaja Ville Vähäkoitti. Viime kaudella ensimmäisenä riemulaisena futsalmaajoukkueessa Vähäkoitti on myös kentän puolella tärkeä osa jyväskyläläisten peliä. Maalilla jatkavat kaksikko Sami Myllymäki-Jori Lagerblom. Uraansa jatkavat myös Tom Korolainen, Janne Törmänen, Santeri Paajanen ja Eetu Parpala, joilla on pitkä Riemu-tausta. Riemu on aloittanut totutusti valmistautumisen kauteen opiskelijoiden saavuttua kaupunkiin syyskuun alkupuolella, joten otteet tulevat paranemaan pitkin kautta. Kauden avausottelussa Riemu haki vierasvoiton Somerolta jatkoajan jälkeen 9-8.

Uutena tulokkaana Futsal-liigassa aloittaa Pirkkalan Jalkapalloklubi, joka voitti viime kaudella Futsal-Ykkösen. Joukkuetta valmentaa koko sen olemassaoloajan valmennuksessa mukana ollut Timo Lahti, jolle kausi on päävalmentajana 20.peräkkäinen. Pelaajistossa on säilytetty viime kauden sarjansa voittanut runko. Maalipuiden väliin pirkkalaisilla on asettaa neljä maalivahtia, josta luultavasti suurimman vastuun kantavat Esa Saarinen ja Nico Suomalainen. Aiempaa liigakokemusta pelaajistosta on myös liigan maalikuninkuuden voittaneella Toni Järvisellä ja Ilves FS:ssa aiemmin pelanneilla Antti-Pekka Mäkisellä ja Valtteri Similällä. Joukkue lähtee kauteen 16 kenttäpelaajalla ja neljällä maalivahdilla, jossa on sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Suurin osa pelaajista on kuitenkin liigadebytantteja. Kauden avausottelu päättyi vieraissa 3-8 tappioon Sieviä vastaan.

Joukkueiden tulevia sarjasijoituksia toimitus ei halua lähteä ennakoimaan vaan kaikille joukkueille onnea tulevaan kautta varten. Tervareiden osalta joukkue toivottaa kaikki tervetulleeksi seuraamaan nopeatempoista ja tapahtumarikasta Futsal-liigaa ja sarja-avausta lauantaina sekä sunnuntaina kello 13 Urheilutalolla.

Urheilutalolla nähdään!

Kommentit