Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Futsal-Liigan kausiennakko: Osa 1

Futsal-liiga käynnistyy Tervareiden osalta tulevana viikonloppuna joukkueen pelatessa ottelut lauantaina Ilves Futsalia ja sunnuntaina Leijona Futsalia vastaan Urheilutalolla. Kumpikin peli käynnistyy kello 13. Alkanut kausi on 20.vuosi, kun futsalmestaruus ratkaistaan Suomessa. Ensimmäisenä vuonna mestaruus ratkaistiin SM-turnauksessa ja seuraavana vuonna pelattiin ensimmäinen liigakausi 16 joukkueen voimin. Tällä kaudella mukana on 12 joukkuetta eri puolilta Suomea. Runkosarjassa jokainen joukkue pelaa 22 ottelua, jonka jälkeen kahdeksan parasta joukkuetta jatkaa pudotuspeleihin. Tällä kaudella pelataan jo puolivälieristä lähtien paras viidestä systeemillä viimeiseen finaaliin saakka. Runkosarjan 11.paras joukkue karsii paikasta Futsal-Ykkösen 2.sijoittuneen joukkueen kanssa ja sarjan viimeinen joukkue putoaa Futsal-Ykköseen, josta tilalle nousee Ykkösen voittanut joukkue.

Tällä kaudella mukana ovat FC Kemi, Golden Futsal Team Espoosta, Sievi FS, Kampuksen Dynamo Jyväskylästä, Leijona Futsal Akaasta, Liikunnan Riemu Jyväskylästä, Pirkkalan Jalkapalloklubi Pirkkalasta, Ruutupaidat Vaasasta, Someron Voima, Ilves Futsal ja PP-70 Tampereelta ja Tervarit Oulu. Viime kaudella mestaruuden vei Sievi Futsal, joka voitti Ilveksen finaalissa. Pronssille sijoittui Tervarit puolivälierävaiheessa kolmen ottelun jälkeen kaatanut Someron Voima. Sarjaporrasta alemmas matkasi valkeakoskelainen Mad Max.

Kesän aikana viime kauden mestari Sievi Futsal eriytti futsalin oman yhdistyksen alle. Valmentajaksi nimitettiin oululaisille tuttu Jani Paananen, joka valmensi viime kaudella Mad Maxia. Uusina pelaajina Sievissä nähdään Tervareista siirtynyt Juho Väinälä. Joukkueessa jatkavat lähes kaikki runkopelaajat viime kaudesta, kuten Jaakko ja Juho Alasuutari, Henri Heikkilä, Rami Tirkkonen, Nikola Erceg ja Joni Pakola. Sieviläisten farmiseurana toimii tällä kaudella AS Moon Raahesta. Harjoituskaudella Sievi pelasi tukun kansainvälisiä harjoitusotteluita Uefa Futsal Cupissa ja Suomessa.

Ouluun saapuva Ilves FS koki muutoksia kauden aikana. Valmennuksesta vastaa Antti Teittinen apunaan Kerkko Huhtanen ja Juha-Pekka Torvinen. Ilvekseen ovat siirtynyt kesän aikana tukku viime kaudella Futsal-Ykköstä pelanneita Akatemia pelaajia ja PP-70:ssa käynyt Simo Martiskainen ja brasilialais-italialainen Rafa Giorgio. Urallaan Rafa on voittanut Italian kaksi Italian Serie B -mestaruutta, Serie B -cup-mestaruuden, Umbria Cupin sekä Veneto Cupin. Muualla on siirtyneet Mikko Takala ja nuori Jani Korpela, jotka pelaavat tulevalla kaudella KaDyssa ja pääkaupunkiseudulle siirtynyt Niko Stenholm. Ilves FS on pelannut kotimaassa ja ulkomailla Fut5al Masters-turnauksessa. Vastustajina ovat olleet Mad Max ja Leijona Futsal kahdesti.

Pronssijoukkue Someron Voima jatkaa valmentaja Tomi Tuomisen komennossa. Joukkueessa jatkaa viime kauden pistepörssin ylivoimainen voittaja Arber Istrefi, joka on saanut kutsun myös futsalmaajoukkueeseen. Mukana ovat myös Veikkausliigasta tutut Xhevdet Gela ja Drilon Shala liittyvät sekä Moshtagh Yaghoubi, jotka liittyvät somerolaisten mukaan omien sarjakausiensa päätyttyä. Maalia vartioivat tulevalla kokenut Marko Laaksonen ja Joonas Puolamäki. Muita mielenkiintoisia pelaajia ovat muun muassa Mikko Halonen ja liigadebyytissään hattutempun paukuttanut Gezim Voca. Farmisopimuksen SoVo on solminut turkulaisen TPK:n kanssa.

Viime kaudella neljänneksi sijoitttunut Golden Futsal Team Espoosta aloitti sarjakautensa eilen keskiviikkona Tampereella PP-70:n vieraana kärsien viime hetken maalilla 2-3 tappion. Valmennusvastuu on vaihtunut ja päävalmentajana toimii tulevalla kaudella Liikunnan Riemusta tuleva futsalvelho Eemeli Jokinen. Pitkään GFT:a valmentanut Ville Sihvonen keskittyy tulevalla kaudella ainoastaan futsalmaajoukkueen apuvalmentajan tehtäviin. Pelaajapuolella jatkavat kokeneet Panu Autio, Miika Hosio, Lasse Lind ja Timo Lumivaara. Ilves FS:sta joukkueeseen siirtyi Niko Stenholm. Menetyspuolella on Romanian pääsarjaan siirtynyt futsalmaajoukkueen maalivahti Antti Koivumäki, joten torjuntavastuun kantaa tällä kaudella Matias Majander.

Toinen jyväkyläläinen liigajoukkue Kampuksen Dynamo jatkaa tulevalla kaudella Italiasta Suomeen palanneen Mikko Kytölän opeilla. Kytölä jatkaa uraansa myös pelaajana. Maalissa on maajoukkuevahti Juha-Matti Savolainen ja toisena maalivahtina on kokenut Niila-Ville Laitinen. Viime kauden rungosta jatkavat lähes kaikki, kuten Jere Keskinen, Kimmo Tolvanen ja Arash Muridiyazd. Joukkue sai vahvistuksia, kun Ilveksestä palasi takaisin Mikko Takala ja nuori Jani Korpela lähti hakemaan uusia oppeja yliopistokaupunkiin. PP-70:sta Jyväskylään siirtyi maajoukkueesta tuttu Sergei Korsunov ja kauden alla joukkueeseen saapui vielä kaksi vahvistusta Kataloniasta, Pol Viada Mañé ja Santi Sardà Lladó. Lähtipuolilla nimekkäin on Jukka Kytölä, joka jatkaa uraansa tällä kaudella Italiassa. Farmiyhteistyötä KaDy tekee Joutsan Seudun Pallon kanssa.

Sunnuntain vastustajalla Leijona Futsalilla on uusi päävalmentaja, kun Ilves-taustainen Matti Anttonen otti valmennusvastuun Akaassa. LeIF on pelannut tukun maalirikkaita harjoitusotteluita ennen kauden alkua tappioitta ja he voittivat LiittoCupin syyskuun puolivälissä. Pelaajistossa on tapahtunut maltillisia muutoksia. Viime kauden ulkomaalaisvahvistuksista jatkaa ainoastaan yksi. Uusina pelaajina ovat muun muassa Dusan Milojevic ja ex-Ilves Petri Grönholm. Harjoituspeleissä tehokkaana on häärinyt Miikka Hurme kooten 5 ottelussa 7+5 tehot. Viime kaudelta on mukana tuttuja pelaajia ja tärkeitä pelaajia joukkueelle ovat serbitaustainen Jovan Stankovic ja Jussi Nyström. Maalipuiden väliin joukkueilla on varaa valita kolmikosta Juho Laine, Jukka Saari ja Mad Maxista saapunut Mikko Ananin.

Loput kuusi Futsal-liigan joukkuetta käydään läpi huomenna ilmestyvässä ennakossa.

Kommentit