Uutinen

Ouluhallin palloilusali

FC OPA vahvempi kauden ensimmäisessä derbyssä

Tervarien syksy on ollut sysimusta. Viime kaudella neljänneksi Futsal-Ykkösessä sijoittuneet punamustat eivät ole kyenneet nappaamaan viidessä pelaamassa ottelussa pistettäkään. Lauantaina Kiitäjässä pelatussa kamppailussa FC OPA käytti Tervarien tekemät virheet tylysti hyväkseen ja voitti ottelun maalein 7-2 (2-0).

Tervarit esitti etenkin avausjaksolla jo varsin kelvollista futsalia, mutta OPA puolusti kurinalaisesti ja sai pidettyä puolustusmuotonsa tiiviinä. Punamustat ei kyennyt toimittamaan palloa riittävän usein ns.sota-alueelle ja saamaan sen kautta jatkotilanteita lähietäisyydelle hyvin torjuneen Ville Halosen maalista.

Ottelun avausmaali nähtiin vasta ajassa 12.53, kun Sami Kuronen avasi nopeaan vastaiskuun vielä viime kaudella Tervarien paidassa pelanneen Jere Moilasen. Moilanen spurttasi ohi vartijastaan ja ohitti tarkalla sijoituksellaan kauden ensimmäisen pelinsä pelanneen Veikka Pekkalan. Edellisestä maalista ehätti kulua vain 11 sekuntia, kun Kuronen vei FC OPA:n jo 2-0 johtoon.

Tervarit paukutti avausjaksolla kaksi laukausta ylärimaan Adrian Rizvanin ja Sami Huhtiniemen toimesta, mutta liian usein hyökkäykset päättyivät ilman sitä ratkaisevaa tai avaavaa syöttöä, joka olisi johtanut vaaralliseen maalintekotilanteeseen.

Adrian Rizvani katseli ajassa 22.13 toisen keltaisen korttinsa rynnättyään liian aikaisin peittämään vapaapotkua. FC OPA käytti ulosajosta seuranneen kahden minuutin ylivoimansa hyväkseen ja rankaisi Dritan Stafsulan pallonmenetyksen 3-0 johtomaalillaan.

Tervarit haki viidennen kenttäpelaajan voimin avausmaaliaan ja Antti Uusitalo onnistui ylivoimalla avamaan punamustien maalitilin ajassa 32.24. Juhani Strid katkaisi kuitenkin ohuen oljenkorren muutamaa minuuttia myöhemmin 5-1 maalillaan ja ottelu oli käytännössä paketoitu.

Tervarien vastuuvalmentaja Antti Kaistolla riittää rutkasti pohdiskeltavaa ennen seuraavaa kotiottelua, joka pelataan jo ensi viikon lauantaina kello 15.00, jolloin Ouluun saapuu HIFK. Punamustien peruspelaaminen on näennäisesti kasassa, mutta isot virheet kummallakin kenttäpuoliskolla ovat johtaneet helppoihin takaiskuihin omassa päässä. Joukkueelta ei ole nähty alkukauden aikana vielä ehyttä 20 minuutin jaksoa, joten siinä valossa tarkasteltuna sijoitus putoamisviivan alapuolella ei ole pelkkä tilastoharha.

Kommentit