Uutinen

Ouluhallin palloilusali

ESC hakee Oulusta yllätystä

Futsal-Liigan runkosarjassa ovat käsillä ratkaisujen hetket. Kun perussarjaa on pelaamatta enää kolme kierrosta, käytännössä viisi joukkuetta ratkoo kaksi viimeistä pudotuspelipaikkaa sekä karsintojen kurimukseen joutuvan joukkueen. Nousijajoukkue FC Rauma kykeni kaatamaan Ilveksen, mutta sen kohtaloksi on jo kirjoitettu paluu takaisin divariin.

Lauantaina Ouluun saapuva ESC (Raasepori) on liigassa sijalla 10. mutta toisaalta sarjan seiskapaikkaan on matkaa vain kaksi pistettä, joten sillä on paljon pelissä. Tervarien osalta viides sija näyttää todennäkoisimmältä vaihtoehdolta, mutta pelien mennessä sopivasti ristiin kotietu kevään ratkaisupeleihin on puhtaalla saldolla kolmesta viimeisestä pelistä vielä saavutettavissa.

Viime lauantaina pelatun huikean GFT-thrillerin jälkeen kotijoukkueen kokoonpanossa ei ole tapahtunut dramaattisia käänteitä. Juho Keskisen polvi on tähystetty ja paluu kentille ei ole ajankohtainen maaliskuun aikana, joten Juha-Matti Savolainen on maalipuiden välissä paljon kantajana. Kapteeni Ari Makowskin pikkuvammat heittävät pieniä kysymysmerkkejä ilmaan lauantain osalta, mutta joukkue on saanut valmistautua levollisin mielin kauden avainpeleihin.

Tammikuun alussa Raaseporissa pelatussa ns. syyskierroksen ottelussa Tervarit oli terävämpi maalein 4-1, mutta ESC pysyi iskuetäisyydellä 30 minuuttia, joten minkäänlaiseen ylimielisyyteen ei oululaisilla ole varaa sortua.

Tervarit ja ESC iskevät yhteen Oulun urheilutalolla lauantaina kello 15.00. Tapahtumassa on vahvasti mukana myös AC Oulu, jonka edustusjoukkue on Pyrkän lehtereillä seuraamassa kenttätapahtumia. Myös livestreamin tilaaville on luvassa mielenkiintoista tarinointia, kun mikin varteen tarttuvat AC Oulun vastuuvalmentaja Rauno Ojanen (ollut voittamassa Tervarien valmennusryhmässä Futsal-Liigan pronssia) ja monitoimimies Juho Meriläinen.

Kommentit