Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Bodens BK maalin verran terävämpi

Tervarit aloitti Bodenia vastaan sunnuntaisen FootCoop-turnauksen ottelunsa loistavasti muutamalla hienolla syöttökuviolla, joista erään jälkeen 2. minuutilla Pikkarainen oli juoksemassa läpi. Maalivahdin tullessa vastaan Pikkarainen yritti nostaa pallon tämän ohi, jolloin maalivahti pelasi palloa kädellään rangaistusalueen ulkopuolella. Tuomari päätyi keltaiseen korttiin ja vapaapotkuun. Katsomo reagoi punaista vaatien.

Vapaapotku ei tuottanut tulosta ja vain minuutteja myöhemmin Tervarit pallotteli syvällä omalla alueellaan pallolla. Lauantaina hyvän ottelun pelannut Ahonpää syötti boksin rajalla harhasyötön, johon vikkeläjalkainen Bodenin testihyökkääjä Lester Dewee pääsi väliin. Dewee laukoi, Savolainen sai jalkansa väliin, mutta mitään ei ollut tehtävissä pallon vieriessä juuri ja juuri maalilinjan yli. 0-1 .

Tervareiden pelistä kuvastui maalin jälkeen pieni epäusko, loistoalku valui hiekkaan. Tervarit loivat jatkossakin puolittaisia maalipaikkoja, mutta laukaukset suuntautuivat liiaksi kohti maalivahtia. 13. minuutilla Ahonpää otettiin vaihtoon ja Rizvani tuli vahvistamaan keskikenttää. Tämä vaihto aiheutti seuraavilla minuuteilla ongelmia puolustussuuntaan, kun Boden hyökkäsi nopeasti vastaan ja päätti kahdesti hyökkäyksensä ylärimalaukauksiin. Bodenin hallinta jatkui puolen tunnin kohdille, jolloin Tervarit taas saivat otteen pallosta.

Pallonhallinnasta huolimatta Boden puolusti rangaistusaluettaan tiiviisti kahdeksalla pelaajalla ja hyökkäsi aina voimalla nopeasti pallonriiston jälkeen. 32. minuutilla Koskinen vaihdetaan Paldaniin. 38. minuutilla Träffiä rapattiin rajusti noin 35 metrissä, aiemmin kovan iskun jalkaansa saanut Palosaari antoi vapaapotkun, mutta tilanteesta ei maalia saatu. Hetkeä myöhemmin Tervarit näyttivät parasta osaamistaan viidellä kuudella seinäsyötöllä, mutta tilanne kuihtui kasaan puolustajan torpatessa Kuusiratilta vauhdin pois juuri ratkaisevalla hetkellä. Ei vapaapotkua.

41. minuutilla Paldan pääsee puolustajan ahdistamana laukomaan lähietäisyydeltä, mutta veto suuntautuu hyvin sijoittunutta maalivahtia päin. Boden hyökkää jälleen vastaan vaarallisesti, mutta ei onnistu tekemään maalia. Tauolle siirryttiin 0-1 –tappioasemassa.

Toisen jakson alkaessa Lehtiniemi siirtyi vaihtoon, Vilppola kentälle ja Pulkkinen sai varoituksen. Boden pääsee laukomaan koko paketin yli tulleen keskityksen jälkeen oikealta, mutta pieni kulma tekee maalinteon jälleen vaikeaksi, tilanne säilyy. 53. minuutilla Pikkarainen ja Pulkkinen tulevat vaihtoon ja Rova sekä Koski siirtyvät kentälle. Koski näyttää heti kovaa taisteluilmettä, mutta kiitoksena on vain vapaapotku sekä keltainen kortti miehelle itselleen. 59. minuutilla alati vaarallinen Dewee on vasemmalta laidalta puolittain läpi ja laukoo kovaa kohti takanurkkaan, mutta tällä kertaa Savolainen torjuu pallon. Paluupallosta Bodenin pelaaja laukoo ohi.

Tunnin pelin jälkeen Tervarien väsymys korostui hetki hetkeltä, mutta Haapaniemi piiskasi joukkojaan koko ajan hyökkäämään enemmän ja enemmän. Tervarit pitivät palloa, hyökkäsivät, mutta valmista ei tullut. Boden taklasi rajusti ja hyökkäsi nopeasti vastaan saaden vaarallisia paikkoja. 68. minuutilla Palosaaren on pakko antaa periksi, kova taistelu ja lauantainen 90 minuuttinen ovat vieneet voimat, tilalle Mateli. 73. minuutilla Mateli on päästä Rizvanin oivaltavan laukauksen jälkeen paluupalloon, mutta tilanne liputetaan paitsioksi.

79. minuutilla Dewee on jälleen pääsemässä läpi, mutta Savolainen nappaa pitkän vastaantulon päätteeksi pallon häneltä jalasta avaten nopeasti oikealle laidalle oivaltavalla syötöllä. 85. minuutin kohdalla hurjan työmäärän molempina päivinä tehnyt Kauppila tulee vaihtoon tehden tilaa Hyvöselle. 87. minuutilla Mateli on vielä puolittain läpi, mutta valmista ei tule. Lopputulos on 0-1. Maaleja olisi voinut tulla molempiin päihin useita.

Tervarit sunnuntaina:
1 Juha-Matti Savolainen
6 Joni Kauppila (85. Otto Hyvönen)
4 Toni Koskinen (32. Miikka Paldan)
11 Teemu Lukkari
30 Niko Träff
23 Marko Ahonpää (13. Adrian Rizvani)
8 Petteri Palosaari (68. Evi Mateli)
13 Toni Kuusirati
17 Harri Lehtiniemi (46. Olli Vilppola)
24 Sami Pikkarainen (53. Mika Koski)
7 Henri Pulkkinen (53. Jarno Rova)

Kommentit