Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Avauskiertue päättyi pettymykseen

Kauden ensimmäisen vieraspelireissunsa matkannut Tervarien liigaryhmä ei saanut kaivetuksi parasta peli-ilmettään esiin viikonlopun aikana. Lauantain lupauksia herättäneen GFT-tasapelin jälkeen joukkue palasi lähtöruutuun ottamalla takkiinsa selkein 2-6 (0-4) lukemin sarjanousija SoFo:n vieraana.

Lauantaina Espoossa pelatussa kamppailussa GFT hallitsi avausjakson tapahtumia, mutta oululaiset kuittasivat ottelun kaksi kertaa tasoihin Harri Aaltosen ja Heikki Halmetin osumilla. Pelin edetessä Tervarit sai pelirytmistä paremmin kiinni, mutta ei kyennyt enää murtamaan kotijoukkueen puolustusta. Pisteet jaettiin toisin jakson pelitapahtumiin nähden oikeutetusti tasan 2-2 (2-2) loppunumeroilla.

– Avausjaksolla pelimme oli vielä hakemista ja GFT pääsi luomaan painetta alueellemme, mutta puolustimme joukkueena kurinalaisesti ja pysyimme ottelussa mukana. Toisella jaksolla myös meille avautui muutama maukas tekotilanne, mutta onni ja taito ei tällä kertaa riittänyt pistettä enempään, kolmekin olisi ollut tarjolla. GFT ei kyennyt tarjoamaan kotiyleisölleen totutun laista viihdettä. Leppävaarasta ei viimeisten vuosien aikana ole liiaksi pisteitä haettu, joten kolmen viikon pelitauon jälkeen esityksemme oli ihan ok, manageri Jussi Törmä tuumaili.

GFT – Tervarit 2-2 (2-2)
5.51 Teemu Terho (Risto Salmi) 1-0, 6.09 Harri Aaltonen (Iiro Vandell) 1-1, 13.00 Lasse Lind (Salmi) 2-1, 16.17 Heikki Halmet (Oskari Tervo) 2-2.
Yleisöä: 88.
Parhaat pelaajat:
GFT: Risto Salmi.
Tervarit: Heikki Halmet.
Kulta: Risto Salmi, GFT.
Hopea: Lasse Lind, GFT.
Pronssi: Heikki Halmet, Tervarit.

Lauantai lupaili, mutta sunnuntai ei antanut. Ainakaan onnistumisia. Somerolla avausjakso oli oululaisvinkkelistä tuskaa ja hampaiden kiristelyä. Helpot perussyötöt eivät osuneet jalkaan, joukkue ei saanut puretuksi prässiä ja omassa päässä ajatus ei ollut mukana. Ei siis suuri ihme, että sarjanousija johti tauolle mentäessä kylmästi maalein 4-0.

Ari Makowski toi Tervarit vielä hetkeksi peliin mukaan laukomalla 1-4 kavennuksen 2.jakson toisella minuutilla, mutta pelin perisynti, helppo virhe omalla alueella kostautui ja Esa-Pekka Jaakkola kiitti ja kuittasi vartti ennen päätössummeria SoFo:n jälleen neljän maalin johtoasemaan. Punamustat haki vielä viidennen kenttäpelaajan voimin ihmettä, mutta ei kyennyt rikkomaan kotijoukkueen puolustusmuuria.

– Tämä peli toivottavasti toimi meille herätyksenä. Palasimme lauantain hyvän toisen jakson jälkeen ihan täysin lähtöruutuun. Jopa kokenein kaartimme sortui helppoihin virheisiin. En toki halua ottaa mitään pois SoFolta, joukkue pelasi nousijajoukkueeksi kypsää jä järkevää puolustuspeliä, ja ottaa varmasti kotisalissaan vielä useita voittoja tällä kaudella. Tietysti yksi piste kahdesta matsista on pettymys, mutta kausi on vasta ensimetreillä ja jokainen tällä reissulla mukana ollut tietää, että tässä sarjassa jokaisen pisteen eteen täytyy tehdä täysi työ. Uudella innolla kohti ensi lauantain kotipeliä KaDy:a vastaan, Törmä summasi.

So-Fo – Tervarit 6-2 (4-0)
5.38 Topi Luukkala (Kari Vuorinen) 1-0, 6.40 Juho Pettersson (Vuorinen) 2-0, 11.49 Vuorinen (Luukkala) 3-0, 15.19 Alimamy Jalloh (Tomi Kuokkanen) 4-0, 21.49 Ari Makowski (Oskari Tervo) 4-1, 25.52 Esa-Pekka Jaakkola 5-1, 29.21 Tervo (Makowski) 5-2, 39.08 Pettersson (Aapo Hakala) 6-2.
Yleisöä: 92.
Parhaat pelaajat:
So-Fo: Juho Pettersson.
Tervarit: Oskari Tervo.
Kulta: Juho Pettersson, SoFo.
Hopea: Kari Vuorinen, SoFo.
Pronssi: Oskari Tervo, Tervarit.

Kommentit