Uutinen

Ouluhallin palloilusali

AU varmisti sarjapaikkansa Oulussa – kausi yhtä peliä vaille valmis

Tervarit joutui taipumaan kauden viimeisessä kotiottelussaan kauden ensimmäiseen kotitappioonsa. Sarjapaikkansa puolesta taistellut Alastaron Urheilijat oli ottelun viimeisellä kympillä vahvempi ja otti tärkeän 6-3 (2-0) vierasvoiton.

Tervarien osalta panos lauantain ottelussa oli lähinnä spekulatiivinen, sillä joukkueen maaliero oli jo ennen peliä muita kärkijoukkueita selkeästi heikompi. Tämä ei kuitenkaan näkynyt oululaisten esityksessä, sillä Tervarit hallitsi avausjaksoa, mutta hyvin puolustanut AU sai pidettyä kenttänsä tiiviinä.

Tervarien pelin paras jakso osui avausjakson alkupuoliskollle.Matias Juntunen, Iiro Vandell ja Sami Huhtiniemi nostivat oululaiset runsaassa viidessä minuutissa 0-2 tappioasemasta 3-2 kotijohtoon. Vierasjoukkueen selkäranka kesti kuitenkin punamustien shokkialun ja AU punnersi itsensä rinnalle ja ohi. AU:n parhaana palkittiin kolme maalia laukonut Mikke Louhela.

Tervarien Ville Hirvelä oli tappiosta huolimatta joukkueensa pallolliseen peliin tyytyväinen.

– Ottelun loppu nyt ei mennyt ihan niin kuin olin suunnitellut 3-2 johtomaalimme jälkeen, mutta AU oli kärsivällinen, hoiti puolustusvelvoitteensa kunniallisesti ja ratkaisi ottelun muutaman vahvan yksilösuorituksensa voimin. Suurimman osan ottelusta pystyimme kontrolloimaan palloa ja olemaan myös vaarallisia, mutta tänään ottelu kääntyi vieraille. Ehkä ne nopeat maalit jättivät pienen hyvänolon tunteen, Hirvelä pyöritteli.

Tervarien kausi päättyy ensi lauantaina eli 14.3. Kaustisella jo putoamisensa varmistaneen KP-V/Monkuloiden vieraana. Punamustien sijoitus liikkuu haitarilla 4.-6. eli puolenvälin paremmalla puolella.

Ykkösen voiton ja suoran sarjanousun ratkaisevat Zenith ja kolmen pisteen päässä väijyvä PJK. Zenith kohtaa päätösottelussaan Monkuloiden ja FC OPA:n tapaan putoamaan tuomitun PTU:n. PJK pääsee kotisalissaan FC Rauman kimppuun ja voitto tuosta ottelusta varmistaisi Pirkkalan pojille ainakin paikan liigakarsintaan.

Kommentit