Uutinen

Ouluhallin palloilusali

AU Luoman verran vahvempi Oulun iltapelissä

Tervarit ja AU (Loimaa) ottivat toisistaan mittaa jo toistamiseen viikon sisään, kun joukkueet kohtasivat toisensa lauantain myöhäispelissä Oulun urheilutalolla. Viime sunnuntaina AU voitti kotisalissaan maalein 5-3 (0-1) ja lauantaina pisteet matkasivat Loimaalle maalein 4-3 (1-2). Ottelun kapellimestarina hääri jälleen Ykkösen ykköstykki Jani Luoma, joka upotti hattutempullaan Tervarit tappioon.

Joukkueet tarjosivat näin koronarajoitusten aikana hyvää viihdettä nettilähetyksen kautta kotikatsomoihin. Kumpikin joukkue pyrki aktiiviseen pallolliseen peliin ja tilanteita riitti kummankin joukkueen maalin edustoilla. Tervarit nousi taistelemaan ottelun voitosta avausjakson loppupuoliskolla. Eero Kaiston toimittama pallo päätyi vieraiden verkkoon AU:n puolustajan kautta ajassa 17.31 ja tasoitti luvuiksi 1-1. Vain minuuttia myöhemmin Ville Niskala näytti jälleen laukaisutaitonsa pommittamalla Iiro Vandellin tarjoamasta kulmapotkusyötöstä maalin yläkulmaan 2-1 taukojohdon.

Lari Honkanen joutui jälleen venymään useampaan huipputorjuntaan, mutta oli lopulta voimaton AU:n noustessa toisella jaksolla rinnalle ja ohi.

Tervarit haki 2-4 tilanteessa kavennusta viidellä kenttäpelaajalla ja Niskanen laukoi 3-4 kavennuksella illan toisen maalinsa ajassa 37.48. Vierasjoukkueen puolustusneliö kesti kuitenkin Tervarien loppurynnistyksen ja voittonsa myötä AU jatkaa Ykkösen kärkipaikalla.

– Pakko myöntää, että takki on suhteellisen tyhjä myös valmentajalla näin heti ottelun jälkeen. Tämä peli oli meille jo neljäs viikon sisään, mutta olen ylpeä joukkueemme taistelusta ja kokonaisvaltaisesta esityksestämme. Pystyimme parantamaan pallollista tekemistämme vielä pykälällä ensimmäisestä kohtaamisestamme, mutta maalinteko tuottaa edelleen tuskaa, Tervarien vastuuvalmentaja Antti Kaisto puhalteli ottelun jlkeen.

Tervarien kausi jatkuu ensi viikonvaihteessa tuplakotipeleillä. Lauantaina 16.1. kello 12.00 Oulun urheilutalolla vastaan asettuu IK Myran (Kruunupyy) ja sunnuntaina 17.1. kello 12.00 Tervarit haastaa EBK/FS (Espoo).

Kommentit