Uutinen

Ouluhallin palloilusali

AS Moon Tervareiden vastustajana lauantai-illan kärkikamppailussa

Lauantai-iltana pelataan Urheilutalolla kello 19 Futsal-Ykkösen kärkikamppailu, kun Ouluun saapuu vieraaksi raahelainen AS Moon. Raahelaiset ovat sarjassa sijalla 3. 22 pisteellään, kun Tervarit on pisteen päässä sijalla 5. Sarjan kärkikuusikko mahtuu neljän pisteen sisään ja on tiivis, sillä FC Kiisto on sarjakärjessä 25 pisteellä ja Zenith pisteen päässä toisena. Turkulainen TPK on Tervareiden ja Moonin välissä 22 pisteellään ja AU Tervareiden kanssa tasapisteissä sijalla kuusi.

Raahelaiset aloittivat vuoden 2020 suurinumeroisella 13-1 voitolla KP-V/Monkuloista viime viikonloppuna kotisalissaan. AS Moon on pelannut sarjan puoliväliin mennessä seitsemän ottelua kotonaan, joista saldona on kolme voittoa, kolme tasapeliä ja yksi tappio. Vieraissa Moon on voittanut kolmesti, kerran se on pelannut tasan ja hävinnyt kerran. Raahelaisille olisi ollut tarjolla enemmänkin pisteitä alkukaudesta, sillä Moon on menettänyt useamman kerran johtoasemansa ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella. Toisaalta joukkoon mahtuu muutama maukas nousu tappioasemastakin, mutta raahelaisten leirissä toivotaan sarjan toiselle puoliskolle tasaisuutta.

Moon on sarjan maaliahnein joukkue 64 osumallaan, mutta omaan päähän on mennyt sarjan kärkiviisikosta selkeästi eniten maaleja, 43 kaappia. Marko Keinänen johtaa koko sarjan pistepörssiä ennen lauantaita 28 (9+19) pisteellään. Timi Knuutisella on kasassa 22 (11+11) pistettä ja Antti Uusitalolla 14 (10+4) tehopistettä. Raahelaiset päässevät otteluun parhaalla kokoonpanollaan, sillä joukkueella ei ole loukkaantumisia ja ainoastaan armeijan tällä viikolla aloittaneen Hannes Seikkalan tilanne on auki.

Tervareilla joukkueen koostumus on elänyt vielä viime viikkoihin saakka. Viime viikolla uutisoitiin Arttu Niemelän siirto Ruotsiin Taneli Kohosen ja Jani Paanasen seurakaveriksi. Muutokset tarkoittavat jollekin toiselle mahdollisuutta ottaa isompaa roolia joukkueessa. Maanantaina Tervarit hakivat 4-2 vierasvoiton Espoosta ja joukkueen keski-ikä oli ottelussa hieman yli 20 vuotta. Tervareiden suuntaus panostaa valmennukseen ja yhteistyöhön alueen junioriseurojen kanssa on tärkeää huippufutsalin jatkon kannalta Oulun seudulla. Joulun välipäivinä Tervareiden järjestämällä juniorifutsal-leirillä oli hyvin ja innokkaita osallistujia ympäri pohjoisia maakuntia.

Tervarit on kotisalissaan vielä ilman tappioita. Saldo on neljä voittoa ja kaksi tasapeliä kuudesta kotiottelusta. Edellinen kohtaaminen joukkueiden välillä päättyi alkukaudesta Raahessa 3-3 tasapeliin, kun Tervarit tulivat tasoihin viime hetkillä Iiro Vandellin maalilla. Tervareille lauantain ottelu on viikon sisällä jo kolmas, mutta palautumiseen on jäänyt riittävästi aikaa maanantain ottelun jälkeen. Tarkempi kokoonpano julkaistaan tunti ennen ottelua Palloliiton tulospalvelussa, jota kautta on mahdollista seurata ottelua reaaliaikaisesti.

Pääsyliput otteluun maksavat 10 euroa ja alennusryhmiltä 5 euroa. Kaikille Tervarit-juniorien ja HauPan junioripelaajille on illan otteluun vapaa pääsy. Tervetuloa!

Kommentit