Uutinen

Ouluhallin palloilusali

AS Moon ja Tervarit tasasivat pisteet

Tervarit matkasi launtai-iltapäiväksi Futsal-Ykkösen kärkikamppailuun AS Moonin vieraaksi. Tervarit oli ennen ottelua sarjakärjessä 14 pisteellä kuuden pelatun ottelun jälkeen ja AS Moon kolmannella sijalla 12 pisteellä viiden ottelun jälkeen. Kumpikin joukkueista pääsi peliin lähes parhaalla kokoonpanolla ja vierasjoukkue Tervarit oli vahvistunut lauantaille Kaapo Lepojärvellä ja Aatu Asikaisella, jotka aloittivat heti pelaavassa kokoonpanossa.

Ottelu käynnistyi tasaisissa merkeissä ja Tervarit sai otteluun hyvän alun, kun ottelun toisella minuutilla Eero Kaisto katkaisi hyökkäyspäässä puolustajan syötön ja löysi maalin edestä Ville Niskalan, jolla oli helppo työ viedä vieraat johtoon. Maalin jälkeen kotijoukkue hallitsi palloa vieraita enemmän ja loi paikkoja, mutta Lari Honkanen napsi kiinni läheltä ja kaukaa tulleet yritykset varmasti. Tervareiden hyökkäysten rakentelu takkusi ja yritykset tulivat lähinnä kaukaa ja Moonin maalissa pelannut Janne Vähäkangas torjui laukaukset. Kotijoukkue tuli lopulta tasoihin ottelun 17.minuutilla Tervareiden hyökkäyspään pallonmenetyksen jälkeisestä nopeasta vastahyökkäyksestä, kun Juha-Pekka Patanen pyyhkäisy lirui Tervarimaaliin. Näissä lukemissa mentiin myös tauolle.

Toisen jakson avausminuutilla kummallakin joukkueella oli mahdollisuus siirtyä johtoon, mutta maalivahdit venyivät kentän kummassakin päässä näyttäviin torjuntoihin yritysten edessä. Kotijoukkue siirtyi 2-1 johtoon 25.minuutilla painostusjakson jälkeen, kun Aleksi Kylmälä ehti ensimmäisenä Honkasen eteen torjumaan palloon. Tervarit tuli tasoihin 31.minuutilla, kun Jere Moilanen vapautti Ville Niskalan kotijoukkueen kulman jälkeen läpiajoon. Pallo varmasti etukulmasta sisään ja peli tasan 2-2. Maalin jälkeen ote siirtyi Tervareille ja paras paikka siunautui 32.minuutilla Heikki Halmetilla, jonka ohjaus tyhjästä maalista ei löytänyt tietään verkon perille. Toisessa päässä Aleksi Kylmälä kolisutti maalintolppia ja Hannes Seikkalan laukaus meni hiukan takatolpalta ohi. Ottelun viimeisellä minuutilla Honkanen torjui jalallaan Antti Uusitalon vaarallisen laukauksen ja peli päättyi pistejakoon.

Tervareiden parhaana palkittiin useita tärkeitä torjuntoja jälleen ottanut Lari Honkanen.

Ottelun jälkeen Tervareiden vastuuvalmentaja Antti Kaisto kommentoi ottelua toimitukselle.

– Olen tyytyväinen jälleen joukkueen puolustuspelaamiseen, hyökkäyspelaaminen ei toiminut tänään riittävän hyvin. Olimme etukäteen käyneet läpi Moonin erikoistilannepelaamista ja onnistuimme tänään niitä vastaan pelaamisessa, mietiskeli Kaisto.

Tervarit on lauantain jälkeen sarjakärjessä seitsemän pelatun ottelun jälkeen 15 pisteellä neljällä voitolla ja kolmella tasapelillä.

– Kausi on lähtenyt hyvin käyntiin ja olen tyytyväinen miten olemme esiintyneet kentällä, päätti Kaisto pohdintansa.

Tervarien kausi jatkuu näillä näkymin kahden viikon kuluttua kotikentällä lauantaina 12.joulukuuta kello 13 FC Kiistoa vastaan. Tervarit on FC Kiiston ohella sarjan ainut tappioton joukkue, joka on sarjassa sijalla 3. kuuden pelatun jälkeen 14 pisteessä, joten kyseessä on jälleen kärkikamppailu.

Kommentit