Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Antti Kaisto Tervarien uusi vastuuvalmentaja

Tervarit lähtee Futsal-Ykkösen kaudelle 2020-2021 uudessa komennossa. Lauantaina 17.10. sarjan avaavaan paikallisotteluun FC OPA:a vastaan Tervarit johdattaa tuore päävalmentaja Antti Kaisto.

Kaisto ei ole lajia pidempään seuranneille täysin uusi kasvo, sillä viime kaudella hän johdatti Tervarit-juniorien U19 joukkueen nousujohteisen kauden jälkeen SM-pronssille ja Kaisto on toiminut futsal-erotuomarina valtakunnan korkeimmalla tasolla.

– Pääsin tutustumaan futsaliin lajina erotuomarin näkövinkkelistä jo vuonna 1999 Tervarien järjestämässä harjoitusturnauksessa. Laji vei heti mennessään: se oli nopeatempoinen ja tarjosi nuorelle erotuomarille hyvän kehittymisen paikan; paljon päätöksiä ja riittämiin kohtaamisia pelaajien kanssa, 47-vuotias Kaisto kertaa.

– Oma joukkueeni, FC Köyhät, on ollut alusta saakka mukana futsal-toiminnassa ja sarjat nelosesta kakkoseen on pelattu pariin kertaan läpi. Kun omat paikat ei enää pelaamista kestäneet oli aika selvää, että lähdin omien poikieni joukkueiden mukana futsalin valmennustoimintaan juniorisarjoissa. Koin, että futsal kehittää junioreiden ominaisuuksia jalkapalloon: toimintaa pienessä tilassa ja ajassa, päätöksen tekoa ja joukkueena pelaamista. Kun joukkueet vanhenivat, myös toiminta muuttui kilpailullisemmaksi ja kun he onnistuivat kentillä mainiosti tuli myös ikäkausien SM lopputurnauksia pelattua läpi. Nykyisen U19 joukkueen kanssa saavutettiin viime kaudella pronssia, tällä kaudella saman joukkueen kanssa tavoitteena on kirkastaa mitalin väri.

Tervarien valmennusryhmään Kaiston lisäksi kuuluvat ansiokasta työtä harjoitusten ja ottelutapahtumien videotuotannon ja -analyysin parissa tekevä Pauli Leviäkangas, pelaajauraansa edelleen jatkava ikihonka Heikki Halmet ja Riku Haataja.

– Isona tavoitteena on kasvattaa näistä lahjakkaista nuorista pelaajia miesten tasolle ja siinä teimme jo viime vuonna hyvää yhteistyötä Tervareiden edustusjoukkueen kanssa. Tänä vuonna sama työ jatkuu ja valmennusyhteistyö tiivistyy. Koen, että valmennusryhmämme yhdessä muodostamme kokemusta ja näkemystä omaavan tiimin, jonka tehtävänä on luotsata Tervarit Futsal-Liigaan. Samalla tarjoamme pelaajille mahdollisuuden kehittyä ja nostaa oma tasonsa liigan tasolle, Kaisto päättää.

Kommentit