Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Adrian Rizvani tekee paluun Tervareiden matkatessa SC Riverballin vieraaksi

Tervarit jatkaa vieraspelejään ja matkustaa huomenna sunnuntaina Joensuuhun SC Riverballin vieraaksi kello 13 käynnistyvään otteluun. Tervarit pelasi viime viikolla FC Kiiston vieraana 1-1 tasapelin ja on sarjassa sijalla kuusi 22 pisteellä 14 ottelun jälkeen. Isäntäjoukkue Riverball löytyy sarjasta sijalta 10 14 pisteellä 16 ottelua pelanneena. Joensuulaiset pelasivat viime viikonloppuna Tervareiden tapaan vieraissa, lauantaina he kärsivät 1-8 tappion Kiistolle ja sunnuntaina he nappasivat pitkän tauon jälkeen voiton IK Myranista 5-2.

Riverballin kausi käynnistyi hyvin ja he ottivat sarjan kuudesta ensimmäistä ottelusta kolme voittoa, yhden tasapelin ja kaksi tappiota. Tämän jälkeen heillä oli vaikeampaa ja he pelasivat seitsemän ottelua ilman voittoa, saldonaan yksi tasapeli ja kuusi tappiota. Tämä johti muutoksiin joukkueen valmennuksessa, kun Manu Grönroosin korvasivat Juha-Matti Ryynänen ja Aleksi Herttuainen, joiden johdolla joensuulaiset ovat pelanneet viimeiset kolme ottelua saldolla yksi voitto ja kaksi tappiota. Vaikean jakson johdosta Riverball tipahti sarjan tyvipäähän, jossa on tällä hetkellä neljä joukkuetta kolmen pisteen sisällä toisistaan.

Riverball on pelannut ajoittain hyvin, mutta joukkueelle on tullut liikaa nousijajoukkueille tyypillisiä notkahdusjaksoja pelin sisällä ja pelin tasapaino ei ole ollut sillä tasolla, että pisteitä olisi karttunut mukaan nykyhetkeä enemmän. Riverball on fyysinen joukkue ja joukkueelta löytyy kaksinkamppailuvoimaa, jonka kanssa Tervareiden suht pienikokoinen joukkueen tulee keskittyä hyvään liikkeeseen huomenna. Riverball on päästänyt kauden aikana 78 maalia, joka on kolmanneksi eniten Futsal-Ykkösessä. Vastustajan maaliverkko on heilunut 42 kertaa, joka on myös varsin vähän 16 ottelun jälkeen ja sarjan kolmanneksi vähiten. Joukkueen paras pistemies on Dimitri Klimov 19 (11+8) pisteellään. Taivaansinisillä ei ole pelikieltoja huomiseen otteluun lähdettäessä.

Tervarit pelasi viime viikonloppuna Vaasassa hyvän ottelun Kiiston vieraana ja mahdollisuus oli ottaa myös koko pistepotti. Joukkue on asettunut sarjan keskikastiin, mutta oululaisilla on mahdollisuus parannella sijoitustaan voittamalla rästipelejä. Kiikarissa on ainakin sarjan neljäs sija, sillä ensi viikonlopun vastustaja AS Moon on pelannut kaksi peliä enemmän kuin punamustat. FC Rauma on kolmen pisteen päässä yhden ottelun enemmän pelanneena. Takana hengittää VehU kaksi pistettä perässä ottelun enemmän pelanneena.

Kiistoa vastaan Tervarit pelasi joukkueena kurinalaista puolustuspelaamista ja maalissa ensiaskeliaan Futsal-Ykkösessä ottava Veikka Pekkala oli ottelun pelaaja varmoilla torjunnoillaan. Joukkueella on parannettavaa erikoistilanne- ja hyökkäyspään pelaamisessa, sillä edelleen tehottomuus on Tervareiden kompastuskivi tiukoissa otteluissa. Joukkueen paras pistemies on Ville Niskala 22 (17+5) pisteellä, mutta hän puuttuu pelikiellon vuoksi huomenna, joten roolia on tarjolla muille pelaajille. Mielenkiintoinen nimi kokoonpanossa on huomenna kokenut Adrian Rizvani, joka pelaa pelaavaan kokoonpanoon reilun vuoden tauon jälkeen harjoiteltuaan alkuvuoden Tervareiden mukana. Joukkue on muutenkin siipirikkoinen, sillä kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Lari Honkanen, Aatu Asikainen, Kaapo Lepojärvi sekä OTP:n mukana huomenna olevat Jyri Vääräniemi ja Joona Juntunen.

Tervareiden lopullinen kokoonpano julkaistaan tunti ennen ottelua Palloliiton tulospalvelussa. Ottelu pelataan valitettavasti ilman yleisöä, mutta SC Riverball tarjoaa futsalin ystäville suoran nettilähetyksen Youtuben kautta

Kommentit