Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Adrian Rizvani loisti kotiavauksessa

Tervarien kapteeni Adrian Rizvani johdatti henkilökohtaisella osaamisellaan Tervarit kauden avauspisteille sunnuntaina sarjanousija Vaasan Ruutupaitoja vastaan pelatussa ottelussa. Kaksi maalia ja kolme syöttöpistettä plakkariinsa keränneen Rizvanin johdolla Tervarit poistui urheilutalolta voittajina loppunumeroin 5-3 (3-3). Rizvanille hyvää tulitukea antoivat myös kautensa avannut Matias Juntunen (2+1) ja Drtian Stafsula (1+1)

Kauden kotiavaus oli tunteikas hetki myös kokeneelle maalivahti Juho Keskiselle, joka palasi kasvattajaseuransa paitaan Sievissä kultajuhliin päättyneen viime kauden jälkeen. Keskiselle ylimääräistä kutinaa toi myös takaisin liigaan noussut Ruutupaidat, joka on punamustien rakas kiistakumppani 2000-luvun koitoksista.

– Oli hieno tunne vetää Tervarien pelipaita päälleen ja astua sisään urheilutalon käytävän ovesta lähes täyteen halliin. Ruutupaitojen pelityyli oli ainakin minulle suuri arvoitus, sillä joukkue vietti viisi edellistä kauttaan divarissa. Joukkueen pelaajisto on kokenut vuosien aikana isoja muutoksia, mutta vaasalaisten pelitapa ei ollut kokenut suurta mullistusta, Juho Keskinen fiilisteli.

Tervarit siirtyi avausjaksolla 9.minuutilla 2-0 johtoon Rizvanin ja Matias Juntusen pikatahtiin tehdyillä maaleilla. Ruutupaidat nousi kuitenkin tauolle mentäessä tasoihin ja osoitti jakson loppupuoliskolla vaarallisuutensa saaden työllistettyä Keskisen useisiin loistotorjuntoihin.

– Ruutupaitojen target-tyyppinen futsal aiheutti meille avausjaksolla vaikeuksia, mutta puhuimme tauolla kopissa roolitukset ja ryhmityksen kuntoon ja saimme prässiämme nostamalla heidän pelinrakentelunsa kuriin ja pääsimme paremmin kontrolloimaan pelitapahtumia, Keskinen valotti.

Tervarien vapauttavan 5-3 maalin laukoi Keskisen tapaan Sievistä kasvattajaseuraansa palannut Dritan Stafsula, kun ottelua oli pelattu 38.50. Ruutupaidat pyöritti viimeiset viisi minuuttia peliään viidellä kenttäpelaajalla, mutta ei saanut luoduksi todellisia uhkatilanteita hyvin toisella jaksolla puolustaneen kotijoukkueen maalille.

– Avausvoiton merkitystä ei voi väheksyä, sillä se tuo aina tietynlaista rentoutta tekemiseen. Tänään tukenamme oli myös hienosti kannustanut kotiyleisö ja siellä istuneet yli 200 Tervarit-juniorien peluria. Toivottavasti futsal-kärpänen puraisi oikein kunnolla, sillä lajin kasvun kannalta jokainen uusi katsoja ja nuoret innokkaat treenaajat ovat äärettömän tärkeitä. Haluan kiittää koko joukkueen puolesta upeaa kotiyleisöämme, Keskinen kiitti.

Ottelun tilastot:

http://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&407381

Tervarien kausi jatkuu vasta kahden viikon kuluttua lauantaina 24.10. jolloin Oulun urheilutalolle saapuu Liikunnan Riemu Jyväskylästä. Ottelu alkaa kello 15.00, joten toivotammekin kaikki lämpimästi tervetulleiksi viihtymään vauhdikkaan ja tunnerikkaan lajimme pariin!

Kommentit