Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Adrian Rizvani kirjoitti futsal-historiaa

Kulunut viikonloppu oli yhtä juhlaa Tervareille, oululaisille penkkiurheilijoille, Heikki Halmetille ja ennenkaikkea Adrian Rizvanille. Suomalaistunut albanialaistaituri nousi sunnuntain huimilla 5+2 tehoillaan Futsal-liigan kaikkien aikojen pistepörssin kärkeen ohi legendaarisen Pasi Nevanperän. Rizvanin lukemat kirjoitetaan numeroin 175 maalia ja 103 syöttöpistettä eli kasassa on huimat 278 pistettä.

Heikki Halmet nousi myös sunnuntaina ohi harvinaisen rajapyykin merkkauttamalla nimiinsä syöttöpisteen, jonka myötä Tervarien kapteenin ja luottopelurin tilastoissa on täynnä 200 tehopistettä. Uuden kevään uralleen löytänyt konkari palkittiin lauantain voitokkaassa Riemu-ottelussa kotijoukkueen parhaana ja oli hyvin pelissä mukana myös sunnuntaina.

Lauantain Riemu-peli Facebook-toimituksemme silmin katseltuna:

Ottelu alkoi vieraiden komennossa ja Liikunnan Riemu siirtyi 0-1 johtoon puolentoista minuutin pelin jälkeen, kun Janne Törmänen pääsi Ville Vähäkoitin kanssa ylivoimahyökkäykseen. Vähäkoitin syöttö tavoitti Törmäsen, joka laukoi pallon yläkulmaan ohi Juha-Matti Savolaisen.

Tarkasti varsinkin ensimmäisellä jaksolla puolustanut vierasjoukkue piti johtonsa melkein ensimmäisen jakson puoliväliin saakka. Kotijoukkueen Aki Vähäsöyrinki tasoitti pelin ajassa 9:20 Heikki Halmetin esityöstä. Tilanteessa maalin edessä ollut Vähäsöyrinki yritti ensin puskea palloa tavoitellen toista Tervari-peluria, mutta pusku kilpistyi vieraiden puolustajaan. Pallo takaisin Vähäsöyringille, joka laukoi pallon vieraiden maaliin.

Ottelu eteni tasaisissa tunnelmissa maalin jälkeen aikaan 14:35, kunnes vieraat siirtyivät jälleen johtoon. Pallonmenetys Jerry Björkbergille huonossa paikassa ja Santeri Paajanen toimitti pallon Sakari Holopaiselle. Pallo maaliin. Hetki tästä ja vieraiden maalivahti Jori Lagerblom sekä Tervareiden Adrian Rizvani törmäsivät toisiinsa pallontavoittelutilanteessa. Lagerblom loukkasi itseään tilanteessa ja hänet jouduttiin vaihtamaan pois kentältä. Tilalle tuli maaliin vaihtoivat Sami Myllymäen ja tuomaristo antoi varoituksen kotijoukkueen Rizvanille. Tauolle mentiin näissä lukemissa.

Toiselle jaksolle kotijoukkue tuli terävästi. Alle minuutin pelin jälkeen Henri Heikkilä ampui pallon tolppaan ja tasoitus jäi vielä odottamaan. Myös vierailla oli omat paikkansa lisätä johtoa, mutta Savolainen maalillaan torjui Törmäsen vapariyrityksen. Vajaan 23.minuutin pelin jälkeen Riemu sai läheltä kotijoukkueen maalia epäsuoran vapaapotkun, kun Heikkilä palautti pallon Savolaiselle jalallaan, joka poimi sen kädellään. Savolainen ei sulattanut tuomiota vaan hankki itselleen varoituksen protestoinnista. Vapaapotkusta Riemu ampui pallon suoraan Tervareiden verkkoon muurin läpi, mutta maali jäi hyväksymättä, koska kyseessä oli ollut epäsuora vapaapotku.

Muutama minuutti tästä ja koitti kotijoukkueen tehohetki. Pelikellossa oli 25:43, kun Juho Väinälä hassutti vieraiden puolustuksen ja syötti Arttu Siiralle. Oikealta laidalta varma sijoitus maaliin. Minuutti tästä ja Tervarit johtoon Matias Juntusen lähietäisyydellä syntyneellä maalilla, johon syötön antoi kapteeni Heikki Halmet. Tämä ei kuitenkaan vielä riittänyt Tervareille, vaan vajaan puolentunnin pelin jälkeen Heikkilä-Savolainen vei kotijoukkueen 4-2 johtoon näyttävällä tavalla. Savolaisen pitkä avaus maaliltaan ja Heikkilä jatkaa pallon suoraan maaliin. Yleisö syttyi tästä ja palkitsi kaksikon komeilla suosionosoituksilla.

Vieraat ottivat aikalisän 33.minuutilla ja lähtivät hakemaan kavennusta ilman maalivahtia ottaen käyttöönsä reikäpaidan. Se ei tuottanut aluksi tulosta, sillä Heikki Halmet katkaisi vieraiden pyörityksen ja siirsi kotijoukkueen jo 5-2 johtoon tyhjään maaliin suuntautuneella kaukonostolla. Palkinnon vieraat saivat ylivomastaan 37.minuutilla, kun Janne Törmänen syötti pallon vapaana takatolpalla olleelle Santeri Holopaiselle. Hänellä oli helppo tehtävä muuttaa numerot lukemiin 5-3. Lähemmäs vieraat eivät kuitenkaan enää päässet vaan kotijoukkue kaunisteli vielä lukemat tyhjiin Iiro Vandellin maalilla. Syöttöpiste Henri Heikkilälle.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin tänään Heikki Halmet ja vieraiden paras oli Janne Törmänen. Kolmen pisteen lisäksi Tervarien valmentajalla Jani Paanasella oli syytä hymyyn pitkäaikaistoipilas Oskari Tervon tehtyä paluun parketille.

Sunnuntain ottelussa riitti myös panosta, sillä Tervarit, SoVo ja GFT käyvät kovaa taistoa sijoista 5.-7. SoVo saapui Oulun urheilutalolle pelaamaan iloista ja liikkuvaa, hyökkäysvoittoista futsalia, joten tilanteita ja niiden myötä maaleja nähtiin koko rahan edestä.

Tervarien 10-6 (4-4) voiton takuumiehinä toimivat samassa nelikossa taituroineet Adrian Rizvani (5+2) ja Matias Juntunen (3+0). Rizvani osoitti maalintekijän vaistonsa laukomalla isäntien kolme ensimmäistä osumaa, joista kaksi lähes nollakulmasta. Rizvani kirjoitti historiaa ottelun 26.minuutilla laukoen 6 metrin rangaistuspotkun ohi voimattoman Joonas Puolamäen vieden Tervarit 6-4 johtoon. Tällä maalilla Rizvani nousi liigahistorian tehokkaimmaksi pelaajaksi.

SoVo oli pakotettu pelaamaan tappioasemassa päätösminuutit viidelle kenttäpelaajalla. Vieraat onnistuivat laukomaan kaksi kavennusmaalia, mutta joukkue ei saanut päälle todellista hurmosta, sillä Tervarit rokotti maalivahti Juha-Matti Savolaisen näyttämällä esimerkillä tyhjänä ammottanutta maalia ja sai ottelun viimeisellä minuutilla täydet kymmenen maalia täyteen.

Sunnuntaina palkintoraati nosti esiin hurjat 5+2 tehot taikoneen Adrian Rizvanin ja kolme syöttöpistettä tyylikkäillä esitöillään keränneen SoVon Benjamin Westön.

Kun runkosarjaa on pelaamatta enää kaksi kierrosta, Tervarit on sarjataulukossa viidentenä, kasaamallaan 34 pisteellä. Sovo on oululaisia perässä vain yhden pisteen ja seitsemäntenä oleva GFT on sekin vain kaksi pistettä jäljessä, joten jännitystä riittää perussarjan viimeisille sekunneille. Tervarit pelaa runkosarjan viimeisen kotiottelunsa ensi viikon lauantaina, jolloin klo 15.00 alkavassa pelissä vastaan asettuu PS Villa. Oululaisten päätösreissu suuntautuu Tamperelle lauantaina 28.3. ja tällöin isäntänä toimii Ilves.

Kommentit