Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Adrian Rizvani hyvästelee liigakentät lauantaina FC Kemi-ottelussa

Oulun urheilutalolla nähdään lauantaina erään aikakauden päätös, kun putoamisensa varmistanut Tervarit hyvästelee liigaparketit- ainakin toistaiseksi kohdatessaan FC Kemin kello 15 alkavassa kamppailussa. Viimeiset hikipisaransa Tervarien paidassa ja Futsal-liigassa vuodattaa myös Suomen kaikkien aikojen tehokkain kultajalka Adrian Rizvani. Marraskuussa 36 vuotta täyttävä pelikenttien väriläiskä on kypsytellyt päätöstään jo pitkään.

– Ennen kautta tein jo päätökseni, että tämä saa olla tässä. Aika haikea tunnelma on uran päätöstä ajatellen, mutta toki tämä on ollut jo pitkään alitajuisesti tiedossa. Tervareissa on aina ollut hyvä joukkuehenki ja yhdessä tekemisen meininki, raha ei ole koskaan merkinnyt minulle mitään joukkuetta valitessani, kaikki futsal-ottelunsa Tervarien paidassa pelannut Rizvani painottaa

Ennen lauantaina kauden ja Rizvanin liigauran päättävää FC Kemi-kamppailua Adin tehot kirjataan numeroin 201 maalia ja 125 maaliin johtanutta syöttöä eli yhteensä 326 tehopistettä. Suomen ja Albanian kansalaisuudet omistava maalitykki pelasi uransa ensimmäiset viralliset sarjaottelut kaudella 2001-2002.

– Futsalurani alkoi Jussi Törmän avustuksella, kun hän näki minut pelaamassa jalkapalloa. Pian sen jälkeen pelasin jo ensimmäiset futsalotteluni. Silloin en vielä tiennyt mitä on edessä, Rizvani muistelee

Seuraavalla kaudella 2002-2003 tahti kiihtyi ja Rizvani haali kasaan noissa liigapeleissä tehoikseen seitsemän maalia ja yhden maalisyötön. Tervarit voitti kauden huipentumana Tampereella pelatussa lopputurnauksessa kaulaansa seurahistorian ensimmäiset mitalit lyötyään pronssipelissä Ruutupaidat tylyin 10-1 lukemin.

– Ensimmäisten kausien aikana olin itse todellinen keltanokka, mutta kokeneet pelaajat kuten Hasan Jari ja Hautajärven Petri ottivat minut hyvin vastaan joukkueeseen ja opettivat minut lajin saloihin. Vuosien aikana pelin intensiteetti on noussut huomattavasti, pelaajien henkilökohtainen taitotaso on aivan eri luokkaa ja taktinen osa pelistä on merkittävässä roolissa nykyisin.

Uransa lopettava Rizvani kokee tärkeäksi tulevaisuudessa futsalin aseman vahvistamisen Oulussa ja jatkuvuuden luomisen juniorityön kautta yhteistyössä jalkapallon ja futsalin toimijoiden kanssa

– Oulussa olisi tärkeää saada junioripuoli viimeinkin kuntoon futsalin osalta. Haluaisin jakaa omaa lajiosaamistani ja olla mukana kehittämässä myös paikallisen tason futsalia. Tällä hetkellä Oulun alueella futsaltoiminta on junioripuolella valitettavan heikoissa kantimissa. Toimintaan ei tahdo löytyä oikein tekijöitä ja salitilanne kaupungissa on hyvin heikko, harmittelee Rizvani.

Urani kohokohdiksi Rizvanilla nousevat kevään 2014 pudotuspelit, jotka huipentuivat Ilvestä vastaan käytyihin finaaleihin.

– Olimme joukkue iso J:llä ja pystyimme pelaamaan oman tasomme ylärajoilla koko kevään, mutta se kirkkain kruunu eli mestaruus jäi puuttumaan. Ilves oli juuri sen verran meitä kypsempi ja vahvempi, muistelee Rizvani.

Adi on kiertänyt futsalia pelatessaan läpi Suomen ja nähnyt lajin kehittymisen viisitoista vuotta kestäneen uransa aikana. Adi on esiintynyt komealla urallaan myös Suomen futsalmaajoukkueessa, josta hänelle jäävät hyvät muistot.

– Futsal-maajoukkueesta ei jäänyt sinällään jossiteltavaa, koska minulla oli elätettäväni iso perhe ja täysipäiväinen työ, joka ei mahdollistanut tiiviitä leiriviikonloppuja. Pelaamani muutama maaottelu olivat kuitenkin hienoja kokemuksia, joita on kiva muistella vielä myöhemminkin.

Rizvani päättää pelaajauransa kiitollisena ja hänelle jää lämpimät muistot oululaisesta urheiluyleisöstä.

– Olen kiitollinen itse ja joukkueeni saamasta tuesta vuosien aikana oululaiselta urheiluväeltä ja pelejä seuranneilta katsojilta. Ihmiset ovat olleet mahtavia. Lisäksi haluan erityisesti kiittää seuran manageri Jussi Törmää sekä pitkäaikaisia pelikavereita ja ystäviäni Dritan Stafsulaa ja Heikki Halmetia yhdessä tekemisestä ja yhteisestä matkasta, päättää Rizvani.

Tervarit haluaa kiittää seuralegenda Adrian Rizvania lajin ja seuran eteen tehdystä suuresta työstä ja omistautumista punamustan paidan kantamiseen sekä hyvinä että heikkoina hetkinä. Yhteistyö jatkuu toivottavasti vielä pitkään Adin kanssa!

Ottelu käynnistyy Urheilutalolla kello 15 ja Tervarit haluaa jättää voitokkaat jäähyväiset toistaiseksi liigakentille. Tervarit ja Rizvani toivottavat kaikki sankoin viettämään Rizvanin uran ja Tervareiden liigataipaleen päätöstä tällä erää sekä kannustamaan joukkuetta positiiviseen kauden päätökseen. Vastustaja FC Kemi on sarjassa sijalla 7. ja heillä on vielä voitolla mahdollisuus nousta kuudenneksi. Kemistä saapuu jälleen kannattajajoukko seuraamaan ottelua, joten lauantaina tulee salissa riittämään senkin puolesta.

Liput otteluun maksavat aikuisilta 10 euroa, eläkeläiset, opiskelijat ja varusmiehet 7 euroa ja alle 12 vuotiaat lapset 5 euroa. Tervareiden sosiaalisen median kanavat palvelevat ottelun osalta mahdollisuuksien mukaan muun muassa Twitterissä tileillä @OulunTervarit ja @TervaritLIVE. Seuraa meitä myös Instagramissa @ouluntervarit ja Facebookissa osoitteessa http://www.facebook.com/OulunTervarit.

Kommentit