Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Ilves ja Tervarit tarjosivat TV-viihdettä koko rahan edestä

YLE:n viihdeverorahoille annettiin sunnuntaina todellista vastinetta Ilves Futsalin ja Tervarien toimesta. Hallitseva mestari osoitti henkisen kovuutensa nousemalla toisella jaksolla 0-1 tappioasemasta 2-1 voittoon. Ilveksen sankariksi nousi 10 metrin rankkarista pallon Juho Keskisen yli tsipannut Timu Inapshba.

Ilves aloitti ottelun väkevästi, mutta Juho Keskinen oli jälleen mies paikallaan. Ajassa 9.18 Dritan Stafsula rankaisi sivurajapotkusta syntyneellä kuviolla takkuturkkeja Adrian Rizvanin toimiessa esityön tekijänä. Tervarit sai viidennen virheensä kaksi minuuttia ennen jakson päätössummeria, mutta kotijoukkue ei kyennyt painostamaan oululaisia laittomuuksiin.

Avausjakso tuotti johtomaalin lisäksi myös takaiskuja:Dritan Stafsula otti neljännen keltaisensa ja huilaa ensi lauantain SoFo-ottelun. Liigan kenties aliarvostetuin tyylittelijä ja luottomies Iiro Vandell puolestaan venäytti vahvan selkälihaksensa kurottaessaan Oskari Tervon poikittaissyöttöön. Vandell ei kyennyt enää tekemään paluuta parketin puolelle, mikä näkyi oululaisten pelaamisessa toisella puoliskolla.

Vandellin poissaolon lisäksi Ari Makowski väänsi nillkkansa toisen jakson ensiminuuteilla ja joutui huilaamaan 10 tehokasta peliminuuttia. Loukkantumisten myötä Tervarien hyvin toimineet kentät kokivat muutoksia ja Ilves sai luotua painetta Keskisen maalille. Ajassa 31.01 illan sankari Inapshba laukoi Keskisen torjunnasta tulleen paluupallon verkkoon tuoden Ipan tasoihin.

Tervarit ajautui jälleen virhevaikeuksiin ja lopullisesti kamelin selän katkaisi Rizvanin ottama kuudes rike ajassa 38.38, jolloin Tervareilla ei ollut suurempaa hätää. 10 metrin kumulatiivisesta rankkarista Inapshba hassutti Keskistä kansainvälisen huipputason suorituksella tsippaamalla pallon kylmänviileästi tiikerin yli maalin takanurkkaan ja 2-1 taululle. Oululaiset hakivat vielä tasoitusta viidellä kenttäpelaajalla, mutta työtä ei tänään palkittu pisteelläkään.

Tervarien manageri Jussi Törmä oli nöyränä ottelun päätyttyä:

– Ristiriitaiset fiilikset ovat päällä vielä monta tuntia ottelun jälkeenkin. Hieno tapahtuma, onnistunut televisiointi asiantuntevine selostuksineen ja joukkueelta urhea ja hieno taistelu, mutta Ilveksen tasoisen joukkueen kanssa täytyy fokuksen pysyä kasassa täydet 40 minuuttia. Pelasimme hyvää futsalia, mutta tämä on tulosurheilua ja nyt kävi näin. Toivottavasti laji sai uusia ystäviä katsomoihin ja parketeille jännittävän ja tasokkaan ottelun myötä, Törmä summasi.

Tervarien kausi jatkuu ensi lauantaina vuoden toisella kotiottelulla, kun urheilutalolle saapuu kelo 15 alkavaan kamppailuun SoFo Somerolta.

Ilveksen tuottama pitkähkö kooste TV-ottelusta:

Kommentit